jueves, 31 de mayo de 2018

Escales

 De reducció. S'utilitzen quan s'ha de representar un element massa granperquè càpiga al paper, com ara els continents, els països, els edificis...

D'ampliació. Quan l'objecte representat és més gran que l'objecte real. Se solen utilitzar per apreciar els detalls d'un objecte massa petit.

Naturals. Quan les dimensions del dibuix coincideixen amb la mida real de l'element representat.

Disseny de ropa


miércoles, 30 de mayo de 2018

Mapes i plànols

   Els mapes i els plànols són representacions esquemàtiques de llocs. La finalitat d'aquestes                 imatges és donar una informació pràctica a l'usuari.
 En l'elaboració dels mapes es fan servir  diversos signes visuals: colors, línies de diferents                   gruixos, textures, símbols...que tenen un significat propi. En molts casos es detalla una relació             d'aquests signes i la interpretació corresponent, perquè el missatge sigui comprensible per al públic     general.

martes, 22 de mayo de 2018

Contextos de la imatge en moviment



Imatge en alta definició
L'evolució tecnològica de la televisió sempre ha buscat una millora de la qualitat d'imatge que ofereix.

TDT ( Televisió digital terrestre) és el nom popular amb què es coneix a Espanya l'estaàndar DVB-T  ( digital vidio broadcasting- terrestrial) dissenyat per a la transmissió d'emissions de televisió mitjançant tècniques de modulació i codificació digitals. Els tres avantatges més importants de la televisió digital enfront de la televisió analògica són:
  • Més qualitats d'imatge i so.
  • Més emissions de televisió.
  • Més flexiblitat de les emissions i altres serveis.
Resultado de imagen de tele en alta definición







El viedojoc
Les imatges de videojoc han revolucionat la nostra manera d'interactuar amb la imatge digital. El jugador intervé en el joc per mitjà d'un dispositiu de sortida de vídeo amb un teclat, una palanca de control (joystick) o un detector de moviment. L'èxit dels videojocs n'ha generat diferents categories que determinen els continguts i l'estètica de cadascun. Hi han molts tipus de gèneres com: estrategia, acarde, esportius, etc.

Resultado de imagen de videojuego mario bros



El cinema digital
Per gravar les imatges es registren les característiques de brillantor o color de cada punt que consisteix la imatge de cada fotograma.Aquestes dades queden emmagatzemades en un arxiu d'imatge individual que pot arribar
als 20 o 50 mb d'informació segons l'elaboració de la imatge registrada.
La pel.lícula digital ofereix una alta resolució en les imatges i per produir-la,es fan servir potentes eines informàtiques.

Resultado de imagen de el cinema digital

 La imatge animada
 Les imatges animades són les que en gran mesura han recollit els avenços tècnics en la imatge de      síntesi. Durant la dècada dels 90, els estudis Pixar van crear les primeres películes d'animació    digital sense intervenció d'imatge analògica. Una vegada consolidada la tècnica d'animació digital, la tecnologia de creació de cinema digital ha experimentat grans transformacions. Actualment, l'animació ecvoluciona cap a les projeccions en tres dimensions (3D), mitjançant tecnologia multicàmera.

Resultado de imagen de peliculas de dibujos <animados















miércoles, 17 de enero de 2018

Detectar les textures en imatges



-Impasto o empastament. S'aplica pintura espessa sobre un pla de manera que es perceben les empremtes de l'instrument amb què es pinta. El resultat és una pintura rugosa i amb relleu.
Resultado de imagen de impasto












-Collage. És una tècnica que consisteix a adherir diversos materials sobre un suport.

Imagen relacionada


-Frottage. Es tracta d'aconseguir una impressió de relleu fregant amb un llapis o una cera damunt un paper fi col.locat sobre una superfície rugosa.

Resultado de imagen de frottage art














-Esgrafiat. Consisteix a raspar un color per revelar-ne un altre que hi ha sota. Es fa servir sobretot en dibuix i pintura, però també és possible veure'n en la ceràmica.

Resultado de imagen de esgrafiat











-Estergit. S'aconsegueixen aplicant pintura amb una brotxa o un pinzell utilitzant una plantilla perquè la figura de la plantilla quedi impresa en el suport.

Resultado de imagen de estergit

-Dripping. En anglès significa 'degotar' i consisteix a deixar regalimar pintura sobre un suport.

Resultado de imagen de dripping











-Esquitxada.S'aconsegueixen polvoritzant pintura sobre un soport per crear una massa irregular de tasques petites o punts.

Resultado de imagen de esquitxada













-Drapada. Consisteix a aplicar pintura estampant un paper, una bossa de plàstic o una tela arrugats.


Resultado de imagen de drapada











- Estamtat a l'aiguaoli. Es fa afegint unes gotes de pintura a l'oli en una cubeta amb aigua.

Resultado de imagen de estampat a l' aiguaoli