martes, 29 de octubre de 2019

Les imatges digitals

Les imatges digitals són les que estan compostes per dades que l'ordinador descodifica en forma de punts de llum amb uns valors de posició, tons i lluminositat determinats. Aquestes imatges es poden obtenir per mitjà de càmeres digitals o escàners o bé poden ser creades directament a l'ordinador. Les imatges digitals es poden editar amb programes informàtics.

Imagen relacionada


Resultado de imagen de imagenes digitales

Avantatges i desavantatges

Avui en dia alguns camps professionals no es conceben sense utilitzar els recursos tecnoloògics que permeten tractar imatges digitals, pels avantatges i les immenses possibilitats que ofereixen:


  • Immediatesa. Podem realitzar diferents imatges digitals i provar diverses possibilitats, veure-les a l'acte i distribuir-les immediatament.
  • Versatilitat. Les imatges digitals poden modificar-se fàcilment i rebre diferents tractaments, simplement utilitzant eines de programari instal.lades en els nostres equips.
  • Economia. Les imatges digitals redueixen la despesa en material fungible, proves i trameses.
  • Manteniment físic reduït. Possibiliten un emmagatzematge i intercanvi d'informació d'alta capacitat.


 

miércoles, 18 de septiembre de 2019

Tipus d'imatge

Una icona és un signe que manté una relació de semblança en la forma amb allò que representa. Per exemple, els senyals que indiquen les sortides d'emergència tenen aquest caràcter.

Un símbol és una imatge que representa un concepte perquè s'hi associa per tradició o de manera convencional. Així, per exemple, el colom s'ha convertit, en la majoria de llocs, en símbol de la pau.




Un indici és una imatge que reflecteix l'existència d'una realitat. Per exemple, la imatge del fum indica existència del foc.





martes, 17 de septiembre de 2019

Les línies de Nasca

Què representa aquesta imatge?

Representan que són línies rectes, de grans dimensions, de formes geomètriques i figures animals i humanes.

Com s'ha pogut realitzar, aquesta figura?

Van ser trazades per la cultura nasca i están compostes per millions de figures que abasten des de disenys tan simples com líneas fins a figures zoomorfas, fitomorfas i geomètriques que apareixen traçades sobre la superfície terrestre.

Amb quins materials creus que s'ha fet?
Extraien roques oxidades deixan a la vista les roques que no ho estaven i eren més clares.

Reconeixes cap estil artístic en observar la imatge?
No.

Identifiques quins animals apareixen representats en els dibuixos inspirats en les figures de Nasca?
Aus, mico, aranya, cargol, balena de 27 metres, gossos amb potes i cua llarga, una figura antropomorfa, dues llames, etc.